ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ: Συγγραφέας - δημοσιογράφος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα

Ο Χριστόφορος Κάσδαγλης γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τα Δωδεκάνησα (Κως-Ρόδος).
 
Έχει γράψει επτά βιβλία: Απολύομαι και τρελαίνομαι (1988), Επικίνδυνη ευρεσιτεχνία (1991), Σπλιτ! (2009), Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος – Το γαμώτο ενός Αριστερού (2009), Το γαμώτο ενός παναθηναϊκού (2010), Ανώνυμοι χρεοκοπημένοι (2012), Το ημερολόγιο ενός ανέργου (επιμέλεια-σχόλια) (2014).  
 
Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, σε περιοδικά, στο ραδιόφωνο και στο ίντερνετ και έχει διδάξει μαθήματα δημοσιογραφίας στο Δημοσιογραφικό Εργαστήριο του Πάντειου Πανεπιστήμιου.
 
Μεταξύ άλλων, υπήρξε ο δημιουργός της στήλης «Φαντάρε πού πας» στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», αρχισυντάκτης του περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ» και της  «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», διευθυντής του ειδησεογραφικού πόρταλ forthnet.gr.
 
Την περίοδο 1989-1990 εργάστηκε στη Ρόδο ως διευθυντής προγράμματος του τοπικού ραδιοσταθμού Ρόδος 959 FM stereo.
 
Είναι τακτικός αρθρογράφος στο εναλλακτικό δημοσιογραφικό σάιτ thepressproject.gr και δημιουργός του κοινωνικού πειράματος imerologioanergou.gr.
 
Προτού γίνει δημοσιογράφος είχε εργαστεί επί 12 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα, ενώ παράλληλα σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ.
 
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
 
Η σχέση του με την πολιτική αρχίζει από τα εφηβικά του χρόνια.
-Εντάσσεται στο Ρήγα Φεραίο το 1974 και δραστηριοποιείται την περίοδο ’74-’79 στο μαθητικό και στο φοιτητικό κίνημα.
-Την περίοδο ’79-’88 ασχολείται με το συνδικαλιστικό κίνημα στον τραπεζικό χώρο και εκλέγεται επανειλημμένα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας και στο γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.
-Το 1987, όντας φαντάρος, μένει έξω από τα δύο σχήματα που προέκυψαν από τη διάσπαση του ΚΚΕ εσωτερικού και έκτοτε παραμένει ανένταχτος, πάντα στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.
-Συμμετέχει ενεργά στη δημόσια πολιτική συζήτηση και δράση, με οξεία πολιτική αρθρογραφία, γράφοντας πολιτικά βιβλία, παρεμβαίνοντας σε δημόσιες εκδηλώσεις και σε τηλεοπτικά πάνελ, δραστηριοποιούμενος στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων και σε άλλα κοινωνικά κινήματα.
-Δύο καίριες πλευρές αυτής της δραστηριότητας ήταν η ενασχόλησή του με τα δικαιώματα των φαντάρων την περίοδο 1986-1991 και με την προσπάθεια αυτοοργάνωσης των ανέργων από το 2012 μέχρι σήμερα.
-Το 2015 συστρατεύεται για να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δωδεκανήσου.