Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατακτήσει κι εδώ την πρώτη θέση, και τα ποσοστά του να πλησιάσουν -αν όχι να υπερβούν- τον εθνικό μέσο όρο.

Επειδή είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα όπου είναι σίγουρο ότι ξέρουν να προφέρουν σωστά το δύσκολο όνομά μου.
 
Επειδή είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου. Μια πατρίδα με ιδιαιτερότητες, που τις νιώθω και τις καταλαβαίνω.
 
Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατακτήσει και στα Δωδεκάνησα την πρώτη θέση, και τα ποσοστά του να πλησιάσουν -αν όχι να υπερβούν- τον εθνικό μέσο όρο.
 
Επειδή είναι ένα όμορφο και πλούσιο μέρος που χάνει σταδιακά τον πλούτο του, που κινδυνεύει ολοένα περισσότερο να χάσει και την ομορφιά του.
 
Επειδή βρίσκονται στην αιχμή των μεταναστευτικών ροών, πρόβλημα στο οποίο πρέπει να διεκδικηθούν πανευρωπαϊκές λύσεις.
 
Επειδή ο τουρισμός πρέπει να συμβαδίζει με το περιβάλλον και με την ανάδειξη των  πολιτιστικών μνημείων, επειδή η λύση για τον τόπο είναι η ήπια, αρμονική και πολυκλαδική ανάπτυξη.
 
Επειδή ξέρω με ποιον τρόπο θα αναδείξουμε τα προτερήματα της «νησιωτικότητας», αλλά παράλληλα θα άρουμε με συγκεκριμένες πολιτικές τα ελαττώματά της: Τις αποστάσεις, την απομόνωση, τη δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες και σε αγαθά, στον πολιτισμό, στην παιδεία και στην υγεία.
 
Επειδή υπάρχουν πολλοί φίλοι και συμπατριώτες που με περίμεναν.
 
Επειδή οι δύο παρουσιάσεις του τελευταίου βιβλίου μου, «Το ημερολόγιο ενός ανέργου» (συλλογικό έργο) στην Κω και στη Ρόδο, στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας  σε πολλά μέρη της χώρας, ήταν από τις πιο πολυπληθείς και συγκλονιστικές.
 
Επειδή έχω δουλέψει εδώ την κρίσιμη περίοδο 1989-‘90 κι έχω ζήσει τα πράγματα από μέσα. Έζησα τον τόπο σε περίοδο μεγάλης ακμής , και τώρα -έπειτα από τόσα χρόνια- τον βλέπω να υποφέρει.